Destin

4 noiembrie 2010


« Tot ce este oprit,ca si tot ce este nou,reprezinta tentatie si atractie, ce sunt doua stimulente importante pentru ca viata sa-ti apara intr-o alta culoare. »
Suntem tentati in fiecare zi sa facem rau, sa iubim prea mult, sa iertam,sa plecam,sa ramanem, sa tinem cont de un sfat, sa acceptam,sa refuzam.Sunt tentatii bune si rele.Doar noi putem fi capabili sa discernem raul de bine.Noi alegem pe ce drum sa o luam.Care cale este mai putin batatorita si hopurile de care suntem in stare sa trecem.Se spune ca Dumnezeu iti da atat cat poti duce.Atunci de ce,adesea,oamenii care au probleme nu reusesc sa treaca peste?Nu a fost vorba de destin?Multi asa se grabesc sa raspunda.Ca a fost destinul cel care i-a condus pana unde se afla acum.Dar oare nu oamenii au fost acolo si au ales?Nu a fost niciun destin care sa raspunda in locul lor.Cred in destin pana in momentul in care acesta “decide” in locul tau.Destinul iti aduce in cale oameni,dar tu ai sansa de a-i selecta,destinul este,intr-adevar, cel care te cheama sa mergi pe anumite carari,insa tu decizi daca vei raspunde sau nu la apelul sau.Atunci cand ajungi la capatul limitelor tale,atunci te descoperi.Iar daca simti ca nu mai poti nu ai decat sa mergi mai departe si sa astepti urmatoarea intrebare a destinului.Il poti pacali usor.Poti face asta atunci cand ai incredere in schimbare.In sansa ta de a lua o de la capat.In puterea ta de a te detasa de trecut.
Este iarasi vorba de destin atunci cand  Dumnezeu decide asta.In cazul in care greutatile vin din neant si nu alegi ca ceva rau sa ti se intample brusc.Atunci ceva se intampla cu tine.Iar destinul iti vorbeste,nu te mai intreaba.Iti vorbeste de greseli.Sau de ceea ce se intampla cu lumea.Nici atunci nu trebuie sa iti pierzi cumpatul.Cand destinul va inceta sa vorbeasca,iar tu ai inteles,atunci tot raul dispare,si o iei de la capat.Destinul te intreaba,iar tu alegi.Consecintele faptelor tale iti apartin intru totul.De aici si “Soarta sta in mainile tale”.Da!Asa este.Este doar vorba de alegeri.Si de ce ar fi vorba de termenul “alegere” daca nu ai avea sanse.Daca nu ai avea mai multe drumuri pe care poti sa mergi,de pe care te poti intoarce.
Destinul iti apartine atata timp cat esti capabil si ai suficienta incredere in tine incat sa-ti fauresti unul.Atunci cand iti lasi povestea sa se desfasoare in voia sortii aceasta poate fi si cruda cu tine.

1 comentarii:

Anonim Says:
17 decembrie 2010 la 10:03

exemplar....da, iarasi ai inteles cel mai important aspect al crestinismului. nu stiu daca l-ai inteles citind, rugandu-te sau a fost doar o geniala inspiratie de natura divina, dar ai inteles!!! avem liberul arbitru. asta este cel mai de pret cadou pe care ni l-a facut Dumnezeu. lumea fie il neaga, spunand ca a venit destinul implacabil peste ei si n-au avut cale de intoarcere, cum si tu ai specificat, fie fac din acest cadou un motiv de libertate prost inteleasa,destrabalandu-se si cazand astfel in pacat. sublim. asta e ceea ce ai descris tu acum - miracolul liberului arbitru, pe care nimeni nu-l intelege si nimeni nu stie ce sa faca cu el. poate tu stii...:)

Trimiteți un comentariu